termo-czepek

rewolucja w codziennej pielęgnacji włosów!

Pokrzywa zwyczajna

Dodaj komentarz

Pokrzywa zwyczajna (Urtica dioica ) . W kosmetykach tj. jak szampony, odżywki, maski czy wcierki występuje w postaci wyciągu z pokrzywy ( Urtica Dioica / Nettle Extract ). Jest to roślina o szerokim zastosowaniu w ziołolecznictwie. W kosmetyce włosów  nieoceniona ze względu na bogactwo soli mineralnych, zawartości witamin C, B2 i K  oraz  dobroczynnych kwasów (krzemowy, octowy, glikolowy).

Zastosowania w pielęgnacji włosów i skóry głowy:

  •  wzmacniania włosy,
  • dodaje witalności,
  • odżywia i wzmacnia cebulki włosowe,
  •  zapobiega / ogranicza wypadanie włosów,
  •  reguluje pracę gruczołów łojowych (przydatna w pielęgnacji włosów przetłuszczających się),
  •  działa przeciwzapalnie.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s