termo-czepek

rewolucja w codziennej pielęgnacji włosów!

Granat

Dodaj komentarz

Olej z pestek granatu (Punica Granatum Seed Oil) jest coraz bardziej popularnym składnikiem kosmetyków o działaniu przeciwstarzeniowym, regeneracyjnym, przeciwzapalnym. Dzieje się tak za sprawą unikalnego składnika tego oleju, którym jest kwas punikowy (kwas omega-5), występujący jedynie w oleju z pestek granatu! Kwas omega-5 intensywnie wspomaga regenerację naskórka i pomaga zachować skórze zdrowy wygląd i strukturę.

Ponadto olej z pestek granatu jest bogaty w witaminy C i E oraz betakaroten i polifenole. Składniki aktywne  pomagają też eliminować wolne rodniki (olej ma właściwości antyrakowe).

Olej z pestek granatu jako komponent kosmetyków do włosów dba o dobrą kondycję skóry głowy oraz kondycjonuje włosy, poprawiając ich wygląd.

 

inventure

 

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s