termo-czepek

rewolucja w codziennej pielęgnacji włosów!

Olej babassu

Dodaj komentarz

Olej babassu (INCI: Orbignya Cohune Seed Oil) – olej pozyskiwany jest z tłoczenia nasion egzotycznej palmy Atalia, rosnącej głównie w Afryce i Brazylii. Olej aż w 70 % składa się z dobroczynnych kwasów tłuszczowych; łatwo się wchłania. W temperaturze pokojowej ma konsystencję miękkiego masła, a w kontakcie ze skórą łatwo się topi. Wykazuje działanie nawilżające, regeneracyjne oraz przeciwstarzeniowe, jest znakomicie tolerowany nawet przez wymagającą skórę. W kontakcie z wodą spienia się, dlatego często jest wykorzystywany jako komponent szamponów i mydeł. Może być z powodzeniem wykorzystywany samodzielnie. Kondycjonuje skórę głowy oraz  włosy, dbając o ich nawilżenie, ujarzmienie, dodając im blasku.

inventure

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s