termo-czepek

rewolucja w codziennej pielęgnacji włosów!

Olej z pestek winogron

Dodaj komentarz

Olej z pestek winogron (INCI: Vitis Vinifera Oil, Grapeseed Oil) – kolejny, słusznie popularny wśród zwolenników kosmetyki naturalnej, olej stosowany przy pielęgnacji włosów. Jest fantastycznym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin i minerałów. Zawiera bogactwo składników niezbędnych do odżywienia mieszka włosowego, dlatego przypisuje mu się właściwości przyspieszające tempo wzrostu włókna włosa. Dzięki łatwej przyswajalności przez skórę oraz doskonałym właściwościom nawilżającym, zaleca się wmasowywanie go przy przesuszonej skórze skalpu, z tendencją do łupieżu. Jak większość olejków, pomaga wzmocnić i nawilżyć włókno włosa, nadaje mu blasku i wizualnej witalności.

inventure

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s