termo-czepek

rewolucja w codziennej pielęgnacji włosów!


Dodaj komentarz

Granat

Olej z pestek granatu (Punica Granatum Seed Oil) jest coraz bardziej popularnym składnikiem kosmetyków o działaniu przeciwstarzeniowym, regeneracyjnym, przeciwzapalnym. Dzieje się tak za sprawą unikalnego składnika tego oleju, którym jest kwas punikowy (kwas omega-5), występujący jedynie w oleju z pestek granatu! Kwas omega-5 intensywnie wspomaga regenerację naskórka i pomaga zachować skórze zdrowy wygląd i strukturę.

Ponadto olej z pestek granatu jest bogaty w witaminy C i E oraz betakaroten i polifenole. Składniki aktywne  pomagają też eliminować wolne rodniki (olej ma właściwości antyrakowe).

Olej z pestek granatu jako komponent kosmetyków do włosów dba o dobrą kondycję skóry głowy oraz kondycjonuje włosy, poprawiając ich wygląd.

 

inventure